SPREMA SE KATASTROFA! U 2017oj, ceo internet će PASTI na jedan dan i to nije sve!

0
2204
Kako ćemo izdržati?

Stručnjak iz kompanije LogRythm, Džejms Karder, koja se bavi bezbednošću na internetu, predviđa da će hakeri u 2017. otići još dalje u napadima, što će dovesti do pada celog interneta, ali i da će problem s lažnim vestima još više rasti.

 

Haker

 

– Veliki udarac videćemo negde i nekad u 2017. godini, a ako padne internet, potonuće i financijska tržišta – rekao je Karder. Pojasnio je i da su svi znakovi bili tu tokom ove godine i napominje da smo videli masovne DDoS napade koji su srušili stranice poput Tvitera i Spotifaja na nekoliko sati. A to su bili samo testovi.

 

– Ako možeš da srušiš ogromne stranice i veliki deo američkog interneta na par sati, onda 24 sata isključenja i nije toliko komplikovano – navodi Karder.

 

On predviđa i da će problem s lažnim vestima još rasti i da će hakeri napadati velike medijske kuće poput Si-en-ena ili Foksa. Pojasnio je i kako će medijski divovi na lažne vesti odgovoriti nekim sistemima kontrole koji će biti preterani, a da će hakeri, u ime slobode govora, odgovoriti velikim napadima.

 

Izvor: srbijadanas.com

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY