TUŽNI STE? Kriv je vaš Fejsbuk profil!

0
266
Odmorite se od kompjutera.

Ako ste tužni, nezadovoljni i zavidni, najverovatniji krivac za takvo raspoloženje je vaš Fejsbuk profil, pokazalo je novo istraživanje.

 

Fejsbuk ne radi

 

Sedmodnevni test završilo je 888 korisnika, a njih 13 odsto iz grupe koja je trebalo da izbegava Fejsbuk priznalo je da varalo. Oni koji su priznali da zavide svojim Fejsbuk prijateljima na aktivnostima i životu koji prikazuju na mreži, imali su najviše benefita od uzdržavanja od Fejsbuka.

 

Oni koji su bili aktivni na mreži zadovoljstvo sopstvenim životom ocenili ocenom 7.74 od 10 proseka, ali oni koji su se uzdržavali od korišćenja popularne društvene mreže dali su veću ocenu – 8.11.

 

Istraživanje je otkrilo i da što više vremena odrasli od 19 do 32 godina života provode na Fejsbuku to su veće šanse da postanu depresivni.

 

“Milioni ljudi provode sate svakog dana na Fejsbuku. Sigurno je da smo bolje povezani nego ikada pre, ali da li ta povezanost čini i nešto dobro za nas? Sudeći prema ovoj studiji ne. Čak, preterana upotreba Fejsbuka za informisanje, prikupljanje informacija o drugima i razonodu, negativno utiče na naše blagostanje u nekoliko dimenzija”, kaže autor studije Morten Tromholt.

 

Izvor: srbijadanas.com

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY